Понеделник неработен ден

makedonsko-zname1

Министерството за труд и социјална политика информираше дека 8-ми септември, Денот на независноста на Македонија, поточно 9-ти септември ќе биде неработен ден за граѓаните на Република Македонија.

Денот на независност е прогласен за неработен, согласно Законот за празници на Република Македонија.

Во Куманово традиционално како и секоја година ќе се одбележи овој празник, така што ќе се положи цвеќе на споменикот „Жена“.

 

Литургиско Евангелие: Втора недела од Велигденскиот пост - Другари верни-ЦИ